Kan man ändra kulören?

FRÅGA: När jag målade provytor bredvid Storas Faluröd tyckte jag mig se att er röda var klart mycket mer orange. Vidare tyckte jag mig se mindre ljusreflexion . Lurar mitt öga mig eller är det riktigt?  För övrigt gillar jag mycket ert koncept med torr färg.

Om ovan är sant kan man göra något åt det? Addera pigment, ha i kiselsyra, eller?

SVAR: Nej, vi tänker inte tillsätta eller manipulera vår vara.  Det är en äkta vara, utvunnen ur naturligt bundna mineraler med tidlös kvalitet, som vinner i längden och åldras med värdighet.
Faktum är att vi talar om två unika pigment, med var sina naturliga olika fördelar.  Vårt Kopparbergspigment har en aning mer gyllene färgton än konkurrenten Falu Rödfärg. Själva tycker vi att vår färg känns "gladare", vilket förstås är en smaksak.  Men om du målat dina provytor på lösa brädbitar kan du flytta ut dem för att testa hur olika de framhäver exempelvis rabatterna framför din fasad.
All slamfärg klassas som matt.  Men de har samtidigt en levande lyster.  Denna lyster uppstår  av att malda korn reflekterar ljus. I princip kan alltså olika lyster uppstå beroende på hur de pigmentbärande mineralerna malts.  Men i praktiken finns det många andra faktorer som kan ha orsakat just de reflexer du beskriver.

2016-03-21 19:41
Tillagd i varukorgen